Skip to main content

 

مراسم گرامیداشت هفته بسیج با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان بسیج اساتید، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، فرمانده مرکز مقاومت بسیج کارکنان وزارت علوم، جمعی از بسیجیان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، دانشگاه ها و مراکز و موسسات وزارت عتف، در محل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سه شنبه 7 آذر 1402 برگزار شد.

در ادامه مشروح این مراسم را از نظر می‌گذرانید: ...  

 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آغاز این مراسم، پیشرفت علمی را بهترین راهکار مقابله با تهاجم دشمنان دانست و گفت: با جهاد علمی است که می‌توانیم موقعیت کشور را در بین کشورهای جهان حفظ کنیم. بنابراین در این فضای پرتلاطم و تهاجم‌های گسترده‌ای که انجام می‌شود، باید دنبال پیشرفت علمی باشیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه و به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی با بیان اینکه بسیج برای جوانان ما شورآفرین، برای دوستان امیدآفرین و برای دشمنان بیم آفرین است، گفت: این سه ویژگی یکی از تعاریف مناسبی برای بسیجیان است چرا که بسیجی ما کسی است که بی منت جان و مال خود را در راستای پاسداری از اسلام و مهر اسلامی فدا می کند.

وی در ادامه تاکید کرد: احساس آمیخته باعقلانیت، حرکت و عمل آمیخته با مبنای فکری و عمل گرایی همراه با آرمان گرایی سه ویژگی دیگری است که می‌شود برای برادران و خواهران بسیجی نقل کرد.

رهایی تاکید کرد: امروز شرایط کشور و محور مقاومت تحت یک شرایط جنگ نرم است در این ۵۰ روز اخیر نمونه‌ای از تهاجم گسترده جبهه استکبار را بر محور مقاومت در راس آن بر فلسطین قهرمان دیدیم که چگونه همه عوامل استکبار که در محور آن آمریکا و در کنارشان هم غرب چشمشان را بر خباثت رژیم کودک‌ کش بستند و آنها را همه جانبه حمایت کردند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه کشور ما در معرض جنگ نرم قرار دارد و تهاجم فرهنگی بر جوانان ما اتفاق می‌افتد، افزود: در واقع به طور مداوم ناامیدی بر جوانان ما تزریق می‌شود. به طوریکه فضای ناامیدی و عدم تعلق به نظام را تشویق و ملی‌گرایی را از جوانان دور می‌کنند. این شرایط بار سنگین‌تری از دوران دفاع مقدس را برای همه ما ایجاد می‌کند. بسیجیان که روزی حافظ دفاع از کشور و امنیت کشور بودند باید امروزه بیش از گذشته و جانانه از این نوع تهاجم ها دفاع کنند و به میدان بیاید.

رهایی جهاد علمی را راهکار مقابله با تهاجم دشمنان دانست و گفت: رهبرمعظم انقلاب، جهاد و پیشرفت علمی را راهکار مناسب مقابله با دشمن می‌دانند. چرا که با جهاد علمی است که می‌توانیم موقعیت کشور را در بین کشورهای جهان حفظ کنیم بر این اساس در این فضای پرتلاطم و تهاجم‌های گسترده‌ای که انجام می‌شود، باید دنبال پیشرفت علمی باشیم بر این اساس است که شعار جهاد علمی شعار مقدس و بزرگی است که باید دنبال کنیم.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه باید نقاط ضعف خود را در آموزش عالی بشناسیم، افزود: باید این نقاط ضعف را برطرف و حرکت جهشی علمی را دنبال کنیم.امیدوارم با همت همه یاوران علمی و بسیجی بتوانیم حرکت موفق داشته باشیم و به نحو مطلوب به هدف و وظایف خود جامه عمل بپوشانیم.

 

وزیر علوم با بیان اینکه بسیجیان وحدت ملی را تقویت کنند، گفت: یکی از ترفندهای دشمنان ما نسبت به ایران اسلامی ایجاد تفرقه، دوقطبی و چندقطبی‌سازی از طریق شکاف قومی، زبانی و نژادی است، بسیجیان باید محور وحدت، دوستی، مدارا و مروت باشند و تلاش کنند تا وحدت ملی شکل بگیرد.

دکترمحمدعلی زلفی‌گل در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته بسیج، یاد و خاطره شهدای انقلاب، سلامت و امنیت کشور اظهار کرد: وجود بسیجی‌ها در دانشگاه‌های کشور نعمت است، خدمات صادقانه، بی مزد و مواجب هم آبرو و هم وقت را در طبق اخلاص قرار می‌دهند، در چنین شرایطی همچنین اتفاقات سال گذشته مشاهده کردیم که چه بی‌احترامی هایی به بسیج و بسیجیان شد. در واقع این نوع رفتارها بیان‌گر این موضوع است که بسیجیان بسیار موثر هستند. البته مردم عزیز ما قدردان بسیجیان هستند و می‌دانند اگر زمانی مشکلی برای کشور پیش بیاید. کسانی که سینه سپر و از ناموس و کیان شهروندان دفاع می‌کنند بسیجیان هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: بسیجیان کسانی هستند که امتحان خود را پس دادند. در دوران دفاع مقدس اگر تفکر امام(ره) نبود و بسیجیان در عرصه حضور نداشتند جنگ به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد. همت، صداقت و خلوص بسیجیان موجب شد در کنار ارتشیان و سپاهیان با دست خالی یک کف دست از خاک سرزمین ما به دست دشمن نیفتد. دشمنی که تمام دنیای استکبار از آن حمایت می‌کردند و امکانات زور، زر و تزویر در اختیار آنها بود. اراده، خلوص و صفای قلب بسیجیان موجب پیروزی آنها در مقابل همه دشمنان شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: امروز حضور بسیجیان در دانشگاه‌های کشور نعمتی بی‌بدیل برای جمهوری اسلامی است. امام (ره) تاکید کرده است چنانچه مسئولان نسبت به بسیج کم مهری کنند ظلم و خیانت بزرگی کردند. ما دیدیدم که دشمنان ما با چه حربه‌هایی در پی نابود کردن تفکر بسیجی و استقلال حاکم بر جمهوری اسلامی هستند و انواع کارهای را انجام دادند. آخرین مورد آن در بحث داعش بود که با حربه‌های مختلف وارد شدند تا نفوذ جمهوری اسلامی را کاهش دهند. کاری که توسط آنان انجام شد حمله به مجلس شورای اسلامی و حمله به شاهچراغ بود.

وی ادامه داد: اگر تفکر و نگاه بسیجی در کشور نبود واقعا از بین بردن داعش کار راحتی نبود. واقعا جمهوری اسلامی چه کرده که اینقدر دشمنان کینه دارند.  جز اینکه خواسته که مستقل باشد و خودش برای خودش تصمیم بگیرد و زیر بلیط هیچ سلطه‌گری قرار نگیرد و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را سرلوحه خود قرار بدهد.

زلفی گل یادآور شد: دنیای سلطه از این باب تلاش می‌کند و می‌گوید اگر تفکر جمهوری اسلامی در دنیا جا بیفتد.  به عنوان یک کشور و نظامی که الگو است، آزاد و آزادگی را پاس می‌دارد، حق گو و حق طلب است و از مستضعفان جهان حمایت می‌کند. زیر بار ظلم و ستم قرار نمی‌گیرد اگر این تفکر جا بیفتد نگران منافع خودشان هستند.

وزیر علوم گفت: آنها ادعای رهبری جهان را دارند و ما نیز به ظهور امام عصر(عج) اعتقاد داریم که روزی ظهور کند و ظلم و ستم را از دنیا حذف کند، به این دلیل دشمنان این تفکر را نمی‌پذیرند و دست به هر کاری می‌زنند.

زلفی گل خاطر نشان کرد: نقش اساتید و یاوران علمی بسیجی در مقایسه با سایر بسیجیان جامعه حساس‌تر است. از این باب که ما با کسانی سر و کار داریم که می‌خواهیم آینده کشور را به دستان آنها بسپاریم و تمام این نظام که برای آن هزاران شهید داده شده است قرار است دست آینده سازانی باشند که از دانشگاه‌ها بیرون می‌آیند. برخورد درست و نگاه تربیتی ما موجب می‌شود دانشجویان یاد بگیرند در آینده چگونه باشند و یک برخورد با محبت با یک دانشجو می‌تواند آن برخورد را تکثیر می‌کند. یک نگاه و رفتار امیدآفرین و هویت ساز می‌تواند مسیر یک جوان را تغییر بدهد.

وزیر علوم افزود: یاوران علمی و اساتید در دانشگاه قدرت کمی ندارند با یک برخورد شایسته و رفع مشکل یک دانشجو، مسیر آن فرد را تغییر می‌دهد اگر از دانشجویان اشتباهی دیدیم پدرانه، برادرانه و خواهرانه کمک کنیم و نگذاریم آسیب ببیند. فرزندان مردم را مثل فرزند خودمان ببینیم با خدای خود عهد کنیم تا راهنما و مراقب دانشجویان باشیم. گاهی با یک تشویق یا تذکر ممکن است مسیر زندگی فرزندان مردم تغییر کند.

وی با بیان اینکه بسیجیان خیرین جامعه هستند، گفت: کسانی که از وقت و آبروی خود برای جامعه هزینه می‌کنند ما باید قدردان آنها باشیم و حتما شهدای عزیز قدردان بسیجیان خواهند بود.

زلفی گل اضافه کرد: یکی از ترفندهای دشمنان ما نسبت به ایران اسلامی ایجاد تفرقه، دوقطبی و چندقطبی سازی از ظریق شکاف قومی، زبانی و نژادی است، بسیجیان باید محور وحدت، دوستی، مدارا و مروت باشند  و تلاش کنند تا وحدت ملی  شکل بگیرد. در واقع بسیجی معدن محبت، مدارا، گذشت و ایثار است. هر جا دیدیم زمزمه ایجاد تفرقه شکل گرفته حساس شویم و اجازه ندهیم این اتفاق بیفتد.

وزیر علوم با بیان اینکه در دنیای امروز مثل گذشته لشکرکشی و جنگ‌های سخت افزاری معنی ندارد، گفت: دنیای امروز جنگ و صلح گران را نمی‌پذیرد بلکه دنیا از طریق جنگ نرم یعنی با کمک رسانه‌ها و فضای مجازی ذهن ها و فرهنگ را تغییر می‌دهد. با توجه به اینکه بزرگترین سرمایه هر کشوری فرهنگ آن جامعه است و  فرهنگ تغییر یابد فکر نیز تغییر می‌کند، در نتیجه آن رفتار و گفتار افراد نیز تغییر می‌یابد.

وی خطاب به مسئولان و بسیجیان خاطر نشان کرد: اگر خواستید سرمایه گذاری مادام‌العمر ایجاد کنید فرهنگ را اصلاح کنید. چرا که امروز جنگ فرهنگی و کشورگشایی از نوع جدید است. امروز کشور گشایی با حمله، توپ و تانک اتفاق نمی‌افتد بلکه از طریق علم، فناوری و تکنولوژی روی می‌دهد و راحت ترین راه تسخیر یک کشور از طریق علم و فناوری روی می‌دهد، چرا که با تولید علم جدید می‌توانیم در همه کشورها، دانشگاه‌ها حتی خانواده‌ها نفوذ داشته باشیم.

زلفی گل در پایان خاطرنشان کرد: دنیا امروز دنبال کشور گشایی از طریق علم و فناوری است. بنابراین نوع نگاه ما به دانشگاه‌ها اعم از اساتید، دانشجویان و یاوران علمی باید از سوی حاکمیت تغییر یابد. باید بدانند بهترین جا برای سرمایه‌گذاری در کشور دانشگاه‌ها است چرا که از طریق علم و فناوری می‌شود سرمایه اجتماعی را ارتقا داد.

 

رییس بسیج اساتید کشور به ۴ اولویت مهم و کلیدی بسیج اساتید کشور اشاره کرد و گفت: کمک به اولویت ارتقای کارآمدی نظام حمکرانی کشور، اعتلای آموزش عالی، جهاد تبیین وامیدآفرینی و انسجام بخشی و تعالی سازمانی، این چهار اولویت بسیج اساتید در دانشگاه ها تعیین و باید اجرایی شود.

دکتر محمدرضا مردانی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمانی مدیون و مرهون فداکاری شهیدان عزیزی هستیم که با فداکاری خود برای اسلام، انقلاب و ایران اسلامی افتخار به ارمغان آوردند، گفت: امروز یاران انقلاب اسلامی در جهان افزوده می شوند، دوم آذر سال ۱۳۶۷ آخرین پیامی که امام(ره) برای بسیج صادر کردند، فرمودند بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست باید بسیج جهان اسلام تشکیل شود. امروز که سالروز صدور آن فرمان بزرگ است، شاهد تحقق آن پیام هستیم و بسیج دیگر در مرزهای ایران اسلامی نیست و شاخه‌های بسیج در دنیای اسلام می‌درخشد و به تعبیر مقام معظم رهبری شاهد بسیج در آمریکا، اروپا و لندن هستیم. اگر چه آنها سازمانا، مراما و تفکرا، اندیشه بسیجی را ندارند اما با این نگاه برای مبارزه با استبکار جهانی به میدان آمدند.

وی در ادامه تصریح کرد: آنها هم امروز با اعلام انزجار از سیاست‌های یک جانبه‌گرایانه غرب و جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی با ما هم نوا شدند و امروز تمامی ابهت این رژیم با عملیات طوفان الاقصی فروریخت و اگر دست به نسل کشی زد و اگر کودکان معصوم و زنان بی‌دفاع را به قتل می‌رساند نمی‌تواند رودروی مجاهدان حماس بجنگد و با آنها مقابله کند این نشان از ضعف آنها است. این رژیم با حمایت همه جانبه آمریکا و با اهدای بمب‌های ۹۰۰ کیلویی و تجهیزات فراوان جنایت کردند؛ در حالی که دنبال تسلط بر منطقه بودند، امروز ناچار هستند برای آزادی اسرایشان این‌گونه تن به ذلت دهند.

مردانی ادامه داد: جای بسی تاسف است که برخی کشورهای عربی و سران خائن و سرسپرده کشورهای منطقه در حمایت از مردم فلیسطین در میدان نبودند اما شیرمردان مقاومت درسی به آنها دادند که اگر بخواهند بر کار ستم‌گونه خود ادامه دهند نمی‌توانند به نتیجه برسند و این هدف به برکت فداکاری شهدای بسیج، ایستادگی و پیروزی ملت در ۸ سال دفاع مقدس و قوت گرفتن ایران محقق نخواهد شد.

رییس بسیج اساتید کشور همچنین یادآور شد: بسیج امروز بیش از بیش در میدان حضور دارد. اما جهاد باید در عرصه‌های دیگری نیز گسترانیده شود. یقینا کارکنان بسیجی در شغل و جایگاه خود اساتید فداکار، توانمند و با تجربه هستند و نقش آنها در بسیج دانشگاه بی‌بدیل است.

دکتر مردانی همچنین خاطر نشان کرد: دوره قبل که دکتر رهایی مسئولیت ریاست دانشگاه را برعهده داشتند بنده مسئول بسیج دانشجویی کشور بودم و خاطرات بسیار نابی با او داریم امیدوارم در این دوره خاطرات خوب رقم بخورد.

وی افزود:  تقاضای من این است که برادران عزیز در بسیج کارکنان دانشگاه‌ها در کنار بسیج اساتید و بسیج دانشجویی ید واحد شوند. مهر ماه سال ۱۴۰۱ بخشنامه‌ای با سه امضا به دانشگاه‌ها فرستادیم و طرح تشکیل شورای هماهنگی بسیج دانشگاه را ابلاغ کردیم. بسیج کارکنان، بسیج دانشجویی و اساتید هر کدام استقلال خود را دارد اما بسیاری از فعالیت‌ها است که با هم‌افزایی هم می‌توان آن را انجام داد و می‌توانیم در کنار یکدیگر به یک مجموعه بزرگ تبدیل شویم و اگر در یک بحرانی، اساتید، کارکنان و دانشجویان بسیجی اجتماع کنند یک عدد بزرگ و اجتماع بزرگی شکل می‌گیرد و هیچ کس حتی در ذهن خود هم نمی‌تواند توطئه‌ای برای انقلاب و اسلام و یا دانشگاه جاری و ساری ‌کند. بنابراین این هماهنگی و توصیه‌ای که با بیش از ۲۰ پیشنهاد برای همکاری مشترک داده شد باید جامع عمل پوشانده شود.

رییس بسیج اساتید کشور افزود: تشکیل  قرارگاه جهاد تبیین دانشگاه  نیز از سوی وزیر علوم ابلاغ شده  است در آن رییس دانشگاه به عنوان رییس و بسیج اساتید نیز به عنوان دبیر قرارگاه محسوب می‌شوند. همه دست اندرکاران امور فرهنگی در این جهاد تبیین حضور دارند.

دکتر مردانی همچنین خاطر نشان کرد: توصیه من این است که بسیج کارکنان اولویت‌هایی برای خودش تعریف کند و نقش‌آفرینی خود را مطابق با مسئولیت و رسالتش در آموزش عالی تعریف کند.

وی به اولویت‌های بسیج اساتید اشاره کرد و گفت: اولین اولویت بسیج اساتید انسجام بخشی و تعالی سازمانی است زمانی مجموعه می‌تواند نقش آفرین باشد که منسجم، منظم، دارای راهبردهای ترسیم شده و برنامه های مشخص باشد که برای این امر باید در بعد اولویت‌ها، منابع، برنامه‌ریزی، نقش ها و غیره توجهاتی صورت بگیرد. آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند راهبردی بسیج مستضعفان که به تایید رهبری رسیده و  سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها در کنار فرمایشات مقام معظم رهبری می‌تواند در این زمینه مسیر ما را تعیین کند.

مردانی جهاد تبیین و امیدآفرینی را به عنوان اولویت دوم بسیج اساتید عنوان کرد و گفت: این امر را امام و مقام معظم رهبری از ما خواستند در این رابطه تشکیل قراردگاه جهاد تبیین در وزارت علوم و پس از آن در هر دانشگاه پیگیری و ابلاغ شد امیدوارم دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولین دانشگاهی باشد این قرارگاه را راه اندازی و الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور باشد. 

وی اعتلای آموزش عالی را از دیگر اولویت اساتید بسیجی دانست و گفت: استاد بسیجی باید برای اسلامی شدن و مرجعیت علمی کمک کنند ما در این رابطه اندیشکده حکمرانی آموزش عالی را امضا کردیم. اساتید بسیجی در حوزه‌های مختلف از جمله تدوین محتوی درسی و برنامه‌ریزی آموزشی به ویژه تالیف کتب در عرصه علوم انسانی کمک کنند. اساتید بسیجی باید با اطلاع‌رسانی و پیگیری بیشتر در این عرصه کمک کنند.

مردانی یادآور شد: کمک به اولویت ارتقای کارآمدی نظام حمکرانی کشور از دیگر اولویت اساتید بسیجی است که در این رابطه ۲۲ کمیته تخصصی به صورت ملی تشکیل دادیم، در استان‌ها هم کارگروههایی مختلف و مسئله محور به همراه نشست‌های مختلف ایجاد شده است تا اساتید از این طریق به قوه قضاییه، مجریه و مقننه کمک کنند. اینگونه بسیج اساتید پای کار نظام برای حل مشکلات کشور خواهند آمد.

 

 

فرمانده مرکز مقاومت بسیج کارکنان وزارت علوم از ایجاد بسترهای هماهنگی و هم افزایی بین بسیج اساتید، کارمندان و دانشجویان خبر داد و گفت: تمام توان بسیج کارکنان دانشگاه این است که بتواند دانشگاه را از نظر مدیریتی و هم ایجاد فضای علمی بخصوص حل مسئله در کنار بسیج اساتید هم افزایی ویژه‌ای داشته باشد.

دکتر حسین نصیرزاده نیز در این مراسم، گزارشی از فعالیت های بسیج کارکنان وزارت علوم ارائه داد و گفت: ما در مجموعه بسیج کارکنان در تهران ۱۰۰ رده یا پایگاه بسیج و ۸ حوزه مقاومت داریم که نزدیک به ۱۹ هزار نفر از جامعه کارمندی  عضو بسیج کارکنان هستند. طبق آماری که داریم در دانشگاه‌های کشور نیز حدود ۱۸ هزار نفر در بسیج کارمندی سازماندهی شدند. با این احتساب بدنه‌ای بسیار فعال و توانمند از بسیج کارکنان داریم.

وی در ادامه تصریح کرد: یک زمانی کارکنان دانشگاه‌ها در بخش‌های علمی چندان ورودی نداشتند اما امروز کارکنان ما اغلب در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کرده و به عنوان فردی بصیر در دانشگاه به نوعی کمک کننده به مجموعه علمی کشور هستند. بر این اساس ما توانستیم ظرفیتی عظیم دور هم جمع کنیم تا به عنوان سربازان ولایت، تلاش می‌کنند به برنامه هایی که ابلاغ می شود، تحقق ببخشند.

فرمانده مرکز مقاومت بسیج کارکنان وزارت علوم یادآور شد: مجموعه بسیج اساتید از نظر جایگاه علمی، دانشجویان به عنوان تربیت یافته شدگان نظام اسلامی و کارکنان بسیجی نیز به عنوان بستر ساز این فضا اگر روحیه بسیجی و انقلابی داشته باشند، کار دانشگاه و حرکت علمی رو به رشد خواهد شد.

نصیرزاده تاکید کرد: تمام توان بسیج کارکنان دانشگاه این است که بتواند دانشگاه را از نظر مدیریتی و ایجاد فضای علمی بخصوص حل مسئله در کنار بسیج اساتید هم افزایی ویژه‌ای داشته باشد.

فرمانده مرکز مقاومت بسیج کارکنان وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: امروزه بحث همدلی در مجموعه آموزش عالی تحقق یافته است. به طوریکه ما بستر مناسبی برای ایجاد همدلی، هماهنگی و هم افزایی بین بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویان را انجام دادیم تا متناسب با ماموریت ها حرکت کنیم. امیدوارم در مسیر تحقق فرمایشات رهبری حرکت و سربازان بصیری برای شهدا و انقلاب باشیم.

این مراسم به همت مرکز مقاومت بسیج کارکنان وزارت علوم و با همکاری بسیج کارکنان دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد.