Skip to main content

 

به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) و سالگرد شهادت سردار دلها، مراسمی با حضور فرمانده بسیج کارکنان وزارت علوم، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، اعضای هیات رئیسه، هیات علمی و کارکنان برگزار شد و طی آن از دو خانواده ی معزز شهدای مدافع حرم تجلیل گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در آغاز این مراسم دکتر مرتضی توکلی رئیس پژوهشگاه ضمن تبریک ولادت، با بیان سخنانی گفت: حضرت زهرا سرچشمه و مسیر ایثار، شجاعت و عدالت را نهادینه کردند و ما به عنوان شیعیان باید ببالیم که این فرصت خوب نصیب ما گردید که در این مسیر گام برداریم.

وی به استناد بیانات حضرت امام (ره) که «اگر ایمان وارد قلب شود کارها اصلاح می شود و باعث می شود تمام تاریکی ها از پیش پای مومنین برداشته شود»، گفت: کسانی که با خدا باشند خداوند آنها را از تاریکی ها و ظلمت ها خارج می کند و به حقیقت نور می رساند. 

وی در خصوص جایگاه و نقش شهدا اظهار کرد: شهدا ستون نورانی خیمه انقلاب و نظامند. بدون شک امنیت و آسایشی که داریم مدیون خون شهدا هستیم و این فقط در دین اسلام و مذهب شیعه است که شهادت به عنوان یک رکن و بنیان اساسی، تعبیر شده است و در جاهای دیگر بدین گونه نیست. بنابراین قدردان این شرایط هستیم و از خانواده محترم شهدا سپاسگزاریم.

توکلی در بخش دیگری از مراسم ضمن تشکر از خانواده شهدا برای جانفشانی، ایثار و فداکاری که کرده اند و می کنند، گفت: ما باید بدانیم که چه سرمایه های گرانقدری را از دست داده ایم اینها دارایی های معنوی ما هستند ما نباید اینها را فراموش کنیم ما باید از این میراث حفاظت و حراست کنیم و وظیفه می دانیم در این مسیر گام برداریم. 

رئیس پژوهشگاه به لحاظ اجتماعی سردار سلیمانی را، بنیانگذار تئوری نبرد اجتماعی دانست و مشارکت اجتماعی در حراست از سرمایه های معنوی و ارزش های انقلابی را مورد تاکید قرار داد.

در ادامه این مراسم، دکتر حسین نصیرزاده فرمانده بسیج کارکنان وزارت علوم، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س) فلسفه وجودی حضرت زهرا در طول تاریخ بشریت را ماندگار و اثرگذار توصیف کرد و گفت: امروزه ما می توانیم بگوئیم حضرت زهرا در زمان حیات تا زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) طبق روایات، آیات و فرمایشات حضرت حق، اثرگذار بر این گیتی خواهد بود. یک چنین شخصیت و فرایندی، خداوند متعال برای پایدار بودن حجتش در روی زمین مهیا کرده است. 

نصیرزاده افزود: هم در زندگی فردی و اجتماعی و هم در ولایت مداری و هم در حوزه خانه و خانواده هر آنچه که امروز می خواهیم برای الگوی یک خانواده مومن، مهربان و اثرگذار از آن یاد کنیم حضرت زهرا الگوی آن است و بدون شک حضرت زهرا در کنار حضرت علی (ع)  با همه آن دشواری های که بعد از پیامبر ایجاد شد، کانون آرامش و آسایش یک زندگی بود.

وی در ادامه گفت: امروزه یکی از رسالت های ما در جهاد تبیین که حضرت آقا می فرماید این است که همه فضیلت های دینی را به انقلاب اسلامی و زندگی واقعی خودمان گره بزنیم. زیرا که دشمنان امروزه همه ظرفیت های اطلاعاتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برای از بین بردن نماد ماندگار رسول اکرم (ایثار، شهادت و ایستادگی در برابر ظالم و استکبار) به میدان آورده اند. 

وی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مورد توجهی که ما در حوزه سیاسی داریم موضوع انتخابات است. امروزه اگر حضور شما و قلم و رای شما در حوزه انتخابات اثرگذار باشد با جنگ ترکیبی و فضای مجازی که دشمن ایجاد کرده است بدون شک پیروز میدان خواهید شد و توفیقات و سعادت الهی محقق خواهد گردید.

نصیرزاده در ادامه سخنانش گفت: رسالت خانواده شهدا روایتگری است. مثل فرمایشی که می گوید کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود. با این تعبیر هشت سال دفاع مقدس در بیابان های جنوب و غرب کشور می ماند اگر راویان و خانواده شهدا نبودند. بنابراین شما باید از خاطرات شهدا بگویید و زبانتان زبان گویای لحظه های زندگی شهدا باشد و این را هم بدانید اثر کلام شما مثل نور در قلب مردم خواهد بود.

همسرشهید وحید زمانی نیا در این مراسم به بیان خاطراتی از شهید والا مقام پرداخت و گفت: با این که ایشان جوان دهه هفتادی بود و هیچ ذهنیتی از جبهه و جنگ نداشت ولی بسیار انسان با ایمان، اخلاص، ارادتمند به حضرت زهرا(س)، امام حسین(ع) و ولایت مدار بود. وی افزود: شهید زمانی نیا به زبان عربی مسلط و ورزشکار بود و به راحتی از پس بسیاری از مسایل سخت بر می آمد و همیشه ابعاد شخصیتی حضرت زهرا را سرلوحه زندگی مان قرار داده بود.

در بخش دیگری از مراسم، همسر حبیب الله شیری جعفرزاده جاویدالاثر مدافع حرم حضرت زینب(س) نیز با بیان سخنانی، گفت: همسرم در سال 1395 در خان طومان سوریه جاویدالاثر گردید. وی افزود: در زندگی مشترک ما یک دختر به نام زینب داریم که به برکت خون شهدا و عنایت پدرشان حافظ کل قرآن است.

همسر شهید جعفرزاده از اخلاق خوب توام با مهربانی و همچنین شخصیت والای انسانی سردار دلها سخن گفت و ایشان را نمونه ی بارز یک انسان کامل و متعهد و رفتارشان را پدرانه بیان نمود.

گفتنی است در خاتمه این مراسم از خانواده های شهدای مدافع حرم، با اهدای لوح از طرف رئیس پژوهشگاه،  تقدیر و تجلیل به عمل آمد.