Skip to main content

 

 

«اولین دستگاه موج نگار جهتی» به منظور برداشت مشخصات جهتی موج در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ساخته شد.

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر سیدمسعود محموداف عضو هیئت علمی و مجری این طرح در این باره گفت: شناخت پدیده های مختلف از جمله اقلیم هوا، رژیم موج و جریان و سایر پدیده های طبیعی، مستلزم داده برداری میدانی با دسترسی به تجهیزات به روز و دقیق است. لذا به همین منظور «اولین دستگاه موج نگار جهتی» با هدف شناخت رژیم موج محیط های دریایی و اقیانوسی طراحی و ساخته شد.

 

وی ضمن اشاره به قیمت بالای تجهیزات اندازه گیری هیدرو دینامیکی و از طرفی محدودیت خرید و واردات این تجهیزات از کشورها به دلیل تحریم های ظالمانه، اظهار کرد: به دلیل تحریم ها از بهره برداری خیلی از دستگاه های نوین بین المللی بی بهره هستیم. بنابراین در سال های اخیر سعی شده که نگاه ویژه ای به موضوع ساخت تجهیزات اندازه گیری میدانی در پژوهشگاه به عمل آید. به همین منظور در قالب یک طرح فناوری که مصوب شورای پژوهش و فناوری است موفق به ساخت دستگاه موج نگار جهتی در پژوهشگاه شدیم. 

 

محموداف افزود: با استفاده از این دستگاه قادر خواهیم بود طیف دوبعدی امواج را استخراج نمائیم. این دستگاه دوره آزمایش های اولیه خودش را طی نموده و به مرحله ای رسیده است که قرار است برای اولین بار در دریا به آب اندازی شود و آزمایش های اصلی در سواحل جنوبی و دریای خزر به عمل آید. 

 

وی، در بحث صرفه جویی ارزی در ساخت این دستگاه که با همکاری دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است، گفت: ساخت این دستگاه حدود 7 تا 8 هزار دلار برای کشور هزینه در بر خواهد داشت که در مقایسه با نمونه خارجی حدود 90 درصد صرفه جویی برای کشور به همراه دارد.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه افزود: بعد از گذراندن مراحل نهایی داده برداری آزمایشی، مرحله تولید سفارشی و فروش را در دستور کار قرار خواهیم داد و تمامی دانشگاه ها، سازمان های دریایی و پژوهشگران و همچنین شرکت های مشاور می توانند از این دستگاه استفاده نمایند. با عنایت به این که در حال حاضر، قرارداد فروش اولین نمونه از این دستگاه در دست تنظیم و مبادله است.