Skip to main content

دختران، اقیانوس‌ها و آینده زمین؛ برگزاری کارگاه سواد اقیانوسی در پژوهش ‌سرای فارابی به مناسبت روز ملی خلیج فارس

 


گامی در جهت ترویج آگاهی زیست‌محیطی دختران دانش‌آموز همزمان با روز ملی خلیج فارس

به مناسبت روز ملی خلیج فارس کارگاه تخصصی «سواد اقیانوسی» با مشارکت پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی و پژوهش‌سرای فارابی (قطب زیست‌فناوری شهر تهران) روز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور دانش‌آموزان دختر دوره دوم متوسطه منطقه ۱۲ تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه این کارگاه با هدف ارتقای درک علمی و زیست‌محیطی نسل جوان از نقش بنیادین اقیانوس‌ها در پایداری زمین و توانمندسازی دختران به عنوان کنشگران آینده در حفاظت از محیط زیست برگزار گردید.

در بخش آموزشی این رویداد، شرکت‌کنندگان با مفاهیم پایه‌ای علم اقیانوس‌شناسی، تاریخچه شکل‌گیری اقیانوس‌ها، اهمیت اقیانوس­ها در تنظیم اقلیم و چرخه‌های زیستی و نقش اقیانوس‌ها در تولید اکسیژن آشنا شدند.

همچنین، بخشی از کارگاه به بررسی تعامل انسان با دریاها و اقیانوس‌ها اختصاص داشت که طی آن به موضوعاتی چون بهره‌برداری پایدار از منابع زیستی، آبزیان، ترکیبات با پتانسیل دارویی، انرژی‌های نو، منابع معدنی و اهمیت دریا در حمل‌ونقل، تجارت و اقتصاد آبی پرداخته شد و اثرات زیست محیطی فعالیت­های انسانی بر دریا معرفی شد.

در بخش تعاملی، دانش‌آموزان از نزدیک با نمونه‌هایی از جانداران دریایی، رسوبات و کانی‌های سواحل آشنا شدند. سخنرانان این رویداد، دکتر بابک مرادی، دکتر مهشید جلیلی و مهندس مونا حسین‌دوست، از پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی، به تبیین علمی موضوعات پرداختند و به پرسش‌های دانش‌آموزان پاسخ دادند.دانش‌آموزانی از دبیرستان‌های فرزانگان ۹، ام‌ابیها و استاد مطهری در این کارگاه حضور داشتند.

این رویداد، نمونه‌ای موفق از پیوند علم، آموزش و آگاهی‌بخشی محیط‌زیستی در سطح آموزش متوسطه بود که می‌تواند الگوی مناسبی برای گسترش سواد محیط‌زیستی در مدارس کشور باشد.

312