رفتن به محتوای اصلی

 

 

بورس کمیته علمی تحقیقات اقیانوسی از سوی شورای بین المللی علوم در سال 2023 به دکتر مریم قائمی عضو هیات علمی پژوهشگاه تعلق گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، این بورس از سال 2009 تاکنون به 45 محقق از 39 کشور جهان اعطاء شده است. اعطای این بورس با پیشنهاد کشور چین جهت بازدید ایشان از دانشگاه شرق چین و آزمایشگاه ایالتی تحقیقات ساحلی و مصبی به منظور مشارکت در فعالیت های آموزشی و تحقیقاتی، فراهم کردن بستر فعالیت های علمی -تحقیقاتی با کشور ایران و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک در سطح بین المللی بوده است. این بازدید به مدت 2 هفته در مهر ماه 1402 انجام شد.

به نقل از خبر منتشر شده در وبسایت دانشگاه شرق چین، دیدار دکتر قائمی از این دانشگاه نه تنها در تبادل آکادمیک بین غرب آسیا و شرق آسیا موثر بوده است، بلکه آغاز مرحله جدیدی در همکاری های منطقه ای خواهد بود. گزارش ارائه شده توسط دکتر قائمی بینش دقیقی را در بسیاری از جنبه ها از جمله ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی منطقه خلیج فارس، فشارها و چالش های زیست محیطی آن، تحقیقات دریایی و گشت های علمی کاوشگر خلیج فارس و همچنین چارچوب هایی برای همکاری های منطقه ای ارائه کرد. این گزارش همچنین به برنامه های تحقیقاتی مختلفی که توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ایران (INIOAS)  از سال 2018 با هدف دستیابی به درک جامع و پرداختن به مسائل زیست محیطی دریایی موجود در خلیج فارس آغاز کرده است، اشاره داشته است.

این گزارش در ادامه آورده است که مرکز آموزشی تحقیقاتی منطقه‌ای اقیانوس‌شناسی غرب آسیا (RCOWA) و کمیسیون فرعی IOC برای اقیانوس هند مرکزی (IOCINDIO) که در حال حاضر ایشان نائب رئیس آن می باشند، نقش مهمی در توسعه این همکاری ها خواهند داشت و مشارکت آنها برای پیشبرد اهداف سازمان ملل متحد در منطقه حیاتی است.