رفتن به محتوای اصلی

به همت مرکز ملی داده های اقیانوسی و دریایی صورت گرفت: 

کسب امتیاز سطح آمادگی فناوری 8 برای "سامانه یکپارچه داده ها و اطلاعات دریایی" 

 

"سامانه یکپارچه داده ها و اطلاعات دریایی" موفق به کسب امتیاز سطح آمادگی فناوری 8 در سامانه ایران تک هاب معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري شد.  

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، این سامانه مشتمل بر بانک اطلاعاتی داده های طرح هاي پژوهشي و برنامه هاي كلان پايش پژوهشگاه و همچنین اطلاعات فراداده ها و گشت هاي علمی دریایی و اطلاعات طرح هاي پژوهشي و آماري داده ها می باشد. 

مرکز داده ها از طریق این سامانه، محصولات نرم افزاري توليد شده خود را اعم از برنامه های کاربردی، وب سایت ها، اطلس ها و كاتالوگ ها را برای استفاده کاربران نیز قرار داده است. در اين سامانه، خدمات مفيدي از جمله پلات كردن نقاط داده اي روي نقشه، ابزار نرم افزاري تبديل مختصات و رسم نمودارهاي مختلف از پارامترها ارائه شده است. دسترسی به امکانات ساماانه فوق از طریق آدرس اینترنتی http://incod.inio.ac.ir دردسترس است.

يكي از شاخص هاي مهم جهت ارزشگذاري فناوري، مشخص شدن سطح آمادگی فناوری در خدمت يا محصول است و اين شاخص، تعيين كننده ميزان آمادگي و بلوغ فناوري و ابزاري تحليلي به منظور سنجش سطح آمادگي تكنولوژي است. متذکر مي شود كه در اين ارزيابي پژوهشي، عدد 9 بيانگر بالاترين سطح فناوري و عدد 1 پايين ترين سطح فناوري است كه از طريق فرايند داوري و بررسی شورای علمی، تعيين مي شود. امتیاز 8 ، به معناي يك سيستم حقيقي و واقعي كامل شده با قابليت بهره برداري با اطمينان بالا است.

این سامانه نرم افزاری در مرکز ملی داده های اقیانوسی و دریایی پژوهشگاه و توسط مهندس فرناز غیاثی، مهندس ولی اله عمرانی و مهندس حمیدرضا زارع، طراحی و توسعه داده شده است. 

گفتنی است تاکنون 6 فناوری شامل: سامانه نرم افزاری مدیریت فراداده های اقیانوسی، سامانه نرم افزاری مدیریت گزارش های گشت دریایی، پورتال مرکز ملی داده های اقیانوسی و دریایی، پورتال متخصصین دریای خزر و سامانه نرم افزاری مدیریت پروژه های دریایی، سامانه یکپارچه داده ها و اطلاعات دریایی از سال 1398 تاکنون، توسط مرکز ملی داده های اقیانوسی و دریایی پژوهشگاه در سامانه ایران تک هاب به ثبت رسیده است که همگی موفق به کسب امتیاز 8 شده اند.